Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Η ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

γράφει ο Νίκος Νικολαϊδης 

Ο ηττηθείς του μπαράζ ΠΑΣ Γιάννινα
Στις 20 Μαΐου του 1984 αναμετρήθηκαν σε αγώνα μπαράζ για μια θέση στην Α΄ Εθνική, ο ιστορικός Πανιώνιος με τον δημοφιλή ΠΑΣ Γιάννινα, στο στάδιο "Αλκαζάρ" της Λάρισας.

Το παιχνίδι ήταν δραματικό και την έντασή του δεν άντεξε νεαρός οπαδός των νεοσμυρνιωτών, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο δρόμο της επιστροφής, για να τον ακολουθήσει σύντομα και η μητέρα του!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι κυανέρυθροι του Στάθη Χάιτα εμφανίσθηκαν καταφανώς υπέρτεροι και κράτησαν την ομάδα τους στη μεγάλη κατηγορία, όπως είχαν πράξει και την προηγούμενη χρονιά, σε βάρος του Μακεδονικού Θεσσαλονίκης στο Εθνικό Στάδιο Βόλου.

Το ματς, ωστόσο έφτασε στην παράταση, κυρίως χάρις στην εκπληκτική εμφάνιση του νεαρού γκολκίπερ των ηπειρωτών Θόδωρου Γκόλια. Όμως τελικά, αρκούσαν δυο σουτ από το Δημήτρη Σαραβάκο ( στο 104ο λεπτό) και το Χάρη Σοφιανό (στο 116΄) για να εξασφαλίσουν την παραμονή του Πανιωνίου, αλλά και να στείλουν τα Γιάννενα στη Β΄ Εθνική, ύστερα από δέκα έτη συνεχής παρουσίας στην Α΄  Κατηγορία.
Ο τεχνικός πάντως των ηττημένων Γιώργος Σιόντης δήλωσε: "Τα Γιάννινα ποτέ δεν πεθαίνουν!"

Η αναμέτρηση διεξήχθη κάτω από αφόρητο καύσωνα (30 βαθμών Κελσίου) που "μαστίγωνε" αλύπητα τη Θεσσαλική πεδιάδα και τον παρακολούθησε μεγάλο  πλήθος οπαδών των δυο αντιπάλων (επισήμως ανακοινώθηκαν 19.500 εισιτήρια)

Διαιτητής ήταν ο πειραιώτης Βαγγέλης Γιαννακουδάκης, με επόπτες γραμμών τους Δημητριάδη-Αγγελάκη, όλοι τους κορυφαίοι ρέφερι εκείνης της εποχής.

ΠΓΣΣ: Μανίκας, Κουτρόπουλος, Γραβάνης, Εμβολιάδης, Χαλκίδης, Ρ. Γεωργιάδης, Σαραβάκος, Καναράς (53΄ Σοφιανός), Μαυρίκης, Λίμα, Αποσπόρης (46΄ Λαζάρου).

ΠΑΣΓ: Γκόλας, Πρίσκας, Ματζούκης, Παπαγγέλης, Παπάζογλου, Μπονόβας, Μανέφσκι (61΄ Κατσίφας), Παπαχρήστου, Κ. Χαραλαμπίδης, Λιάκος, Οικονόμου (70΄ Μάιπας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου