Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Α' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1984- 1989 6η αγωνιστική ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ Ο ΠΑΟ


Ο ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης,  της σεζόν 1984-85
(αρχείο Δημ. Παντέλογλου)
Επιστρέφουμε στο ξεκίνημα της περιόδου 1984 (άλλως 1983-84). Ο Παναθηναϊκός του Γιάτσεκ Γκμοχ, αφού πρώτα είχε καταφέρει να "αποκοιμήσει" τους αντιπάλους του σχετικά με την πρόθεσή του να χτυπήσει το πρωτάθλημα, με τη νίκη του στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας επί του εκπληκτικού Ηρακλή την 5η αγωνιστική (2-1) άρχισε να δείχνει τις αληθινές διαθέσεις του. Οι ποδοσφαιριστές του "τριφυλλιού" γνώριζαν τώρα τη γλυκειά μοναξιά της κορυφής και αφού βρέθηκεν στο "ρετιρέ" της βαθμολογίας, δεν σκόπευαν να το εγκαταλείψουν!

Έτσι, την 6η μέρα υπέταξαν στην έδρα τους και τον Απόλλωνα Αθηνών (2-1) αποδεικνύοντας ότι μέσα στο "Απόστολος Νικολαΐδης" δεν ήταν διατεθειμένοι να χάσουν ούτε έναν πόντο.

Την ίδια εκείνη ημέρα είχαμε δυο εντυπωσιακά, ολόϊδια σκορ (2-2). Τόσο στου "Χαριλάου" της Θεσσαλονίκης (σήμερα "Κλεάνθης Βικελίδης"), όσο και στο Στάδιο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" του Νέου Φαλήρου τα παιχνίδια μεταξύ Απόλλωνα Καλαμαριάς-ΟΣΦΠ και Εθνικού-Άρη είχαν συγκλονιστική εξέλιξη. Φυσικά, σαν κορυφαία εκπληξη θεωρήθηκε το αποτέλεσμα στο πρώτο από αυτά, αφού ο Ολυμπιακός έχανε απρόσμενα έναν υπερπολύτιμο βαθμό από τη νεοφώτιστη ομάδα των Ποντίων!

Έπαιξαν ακόμα, η ΑΕΚ με τον Πανιώνιο (στη Νέα Φιλαδέλφεια), συντρίβοντάς τον με 4-1, η Δόξα στη Δράμα με τη Λάρισα, κατανικώντας την 4-0, ο Ηρακλής στο "Καυτανζόγλειο" με τον Πανσερραϊκό (επικρατώντας με 3-1), ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα με τον ΟΦΗ (1-0) και το Αιγάλεω, στο Δημοτικό Στάδιο της ομώνυμης πόλης, όπου κέρδισε στο τελευταίο ακριβώς λεπτό (1-0) τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ανάρτηση Από τον/την aNwDyNos στο Α΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1984-1989 τη 1/20/2012 02:31:00 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου